Brønn på skole i Kenya

Så lenge regnet kommer regelmessig, går det fint. Dråpene fra himmelen faller på blikktaket og ledes ned i reservoaret. Vannet fordeles blant de 110 elevene, slik at hver av dem får det de trenger til drikke, vask og rengjøring. Men det regner ikke alltid i Kenya.
Brønn på skole i Kenya

Ved Rain Edge High School får elevene mulighet til å lære, selv om de ikke har foreldre som kan betale skolepenger. De fleste er oppvokst ved barnehjemmet Sure 24 homes, og mange av dem bodde tidligere på gata eller søppelplassen. De er takknemlige, og klar over at de har fått en mulighet mange av vennene deres bare drømmer om. Men skolen kunne tatt imot langt flere, hadde de bare hatt nok vann.

Dette problemet kan løses. Et par hundre meter under bakken finnes det store mengder rent vann. Utfordringen er å få hentet det opp. Det er svært kostbart, og vi kommer til å trenge all den hjelpen vi kan få. Sommeren 2019 satt vi i gang geologiske undersøkelser for å kartlegge grunnvannet. I løpet av høsten skal nødvendige tillatelser innhentes, og hvis vi innen nyttår har samlet inn nok penger, vil vi sette igang boringen i januar. Drømmen er å kunne åpne en brønn i februar 2020!

22%

Finansiert

Slik kan du bidra til at skolen får rent vann:

Vipps "vann" til #79848
Vipps "vann" til #79848
Når hver krone kan bli til 250 liter rent drikkevann, kommer både store og små bidrag veldig godt med! Flere enn 70 har vippset så langt!
Vipps "vann" til #79848
Skoleløp og høstutstilling
Skoleløp og høstutstilling
I oktober skal flere hundre barn på Moen skole og Askimbyen løpe til inntekt for brønnen. Barna i Misjonskirken barnehage selger kunst for å støtte prosjektet.
Skoleløp og høstutstilling
Fotografering eller graving
Fotografering eller graving
Hobbyfotograf Henning Sørum (481 25 288) tar flotte portrettbilder. Magne Fosser (908 40 987) leier ut minigraver og tar små gravejobber. Alle inntektene går til prosjektet!
Fotografering eller graving

Vi forventer at anlegget vil gi opptil 20.000 liter vann per dag og skal kunne drives uten nye investeringer i minst 10 år. Det betyr i så fall at hver krone vi bruker på dette, vil gi ca 250 liter rent vann. En tohundrelapp gir FEMTI TUSEN LITER - dette tilsvarer fem tankbiler fulle av rent vann! Kanskje du også har mulighet til å bidra med noen tankbiler?

Nyttårsbadet arrangeres av faddergruppa Rain Edge Norge.
Kontaktperson for mittisbad.no: Andreas Tangen, tlf: 951 89 544 - andreas@rainedge.org

Powered by Cornerstone