Brønn på skole i Kenya

Så lenge regnet kommer regelmessig, går det fint. Dråpene fra himmelen faller på blikktaket og ledes ned i reservoaret. Vannet fordeles blant de 110 elevene, slik at hver av dem får det de trenger til drikke, vask og rengjøring. Men det regner ikke alltid i Kenya.
Brønn på skole i Kenya

Ved Rain Edge High School får elevene mulighet til å lære, selv om de ikke har foreldre som kan betale skolepenger. De fleste er oppvokst ved barnehjemmet Sure 24 homes, og mange av dem bodde tidligere på gata eller søppelplassen. De er takknemlige, og klar over at de har fått en mulighet mange av vennene deres bare drømmer om. Men skolen kunne tatt imot langt flere, hadde de bare hatt nok vann.

Dette problemet kan løses. Et par hundre meter under bakken finnes det store mengder rent vann. Utfordringen er å få hentet det opp. Det er svært kostbart, og vi kommer til å trenge all den hjelpen vi kan få. Sommeren 2019 satt vi i gang geologiske undersøkelser for å kartlegge grunnvannet. I løpet av høsten skal nødvendige tillatelser innhentes, og hvis vi innen nyttår har samlet inn nok penger, vil vi sette igang boringen i januar. Drømmen er å kunne åpne en brønn i februar 2020!

49%

Finansiert

Slik kan du bidra til at skolen får rent vann:

Vipps "vann" til #79848
Vipps "vann" til #79848
Når hver krone kan bli til 250 liter rent drikkevann, kommer både store og små bidrag veldig godt med! Flere enn hundre har vippset så langt!
Vipps "vann" til #79848
Bli med på aksjonene!
Bli med på aksjonene!
Elevene på Moen skole og Askimbyen har løpt, barna i Misjonskirken barnehage har solgt kunst, noen har dedikert bursdagen sin til saken og andre jobber frivillig. Se flere av innsamlingsaksjonene lenger ned på siden!
Bli med på aksjonene!
Meld deg på til Nyttårsbadet 2020 her på mittsibad.no: Hvor mye må venner og familie gi for å se deg bade utendørs 1. januar - uansett hva gradestokken viser?
Gå til påmeldingen

For å finne rent drikkevann, må vi først bore et par hundre meter gjennom løse masser. Skolen er ikke koblet til strømnettet, så pumpene skal drives av et solcelleanlegg. Vi har søkt om å pumpe opp inntil 20.000 liter vann hver dag, og forventer at anlegget skal kunne drives i minst ti år uten nye investeringer. Det betyr i såfall at hver krone vi bruker på dette vil gi ca 250 liter rent vann. En tohundrelapp blir FEMTI TUSEN LITER - dette tilsvarer fem tankbiler fulle av rent vann!

PS: Tallene ble oppdatert i september, etter at vi mottok den geologiske rapporten som viste at vi måtte bore noe dypere enn først antatt - men at vi samtidig kunne hente ut nesten fire ganger mer vann enn vi trodde.

135.010
NOK

Rain Edge Norge står bak brønnprosjektet. Vi er en faddergruppe med 88 medlemmer startet i Askim som støtter utdanning av tidligere gatebarn i Nakuru, Kenya. Dette gjør vi hovedsakelig gjennom barnehjemmet Sure 24 homes og de to tilknyttede skolene Living Fountain Academy og Rain Edge High School.

Vi har besøkt Kenya regelmessig siden 2007, og sett hundrevis av barn få hjelp til et verdig liv. Vi vet at hjelpen kommer fram dit den skal. Vårt arbeid i Norge gjøres på frivillig basis, slik at alt som gis kan gå uavkortet til prosjektene.

Oppdateringer fra Kenya

Nyttårsbadet arrangeres av faddergruppa Rain Edge Norge.
Kontaktperson for mittisbad.no: Andreas Tangen, tlf: 951 89 544 - andreas@rainedge.org

Powered by Cornerstone