Skolegang for gatebarn i Kenya 2024

Alvin regner fortsatt søppelplassen som hjemmet sitt, selv om det er flere år siden han bodde der selv. Moren hans er en av mange i Kenya som lever av å sortere avfall. På en hel dags arbeid tjener hun mindre enn fire kroner. Det holder såvidt til et måltid. Resten av det hun og barna trenger, må hun finne blant det andre har kastet. Da Alvin bodde hjemme, var familien avhengig av at han bidro. I stedet for å gå på skolen, måtte han også bruke dagene på å sortere avfall.

Skolegang for gatebarn i Kenya 2024

Alvin var 12 år da fikk han tilbud om hjelp gjennom Rain Edge. Da hadde han gått glipp av så mye undervisning at han fortsatt var på nivå med en andreklassing. Men han lærte fort og tok raskt igjen det tapte. Nå har han fullført videregående, og er en av studentene vi sponser med utdanning. Snart har han en grad i bedriftsledelse, og er sterkt engasjert i politikk. Drømmen er å bli valgt inn i fylkestinget, hvor han kan kjempe for rettighetene til moren og de andre som fortsatt bor på søppelplassen.

64%

Finansiert
70.430
kr

Rain Edge Norge er en faddergruppe startet i Askim. Gruppa drives av frivillige, og har ca hundre medlemmer. Gjennom barnehjemmet Sure 24 homes og de to tilknyttede skolene Living Fountain Academy og Rain Edge High School, støtter vi utdanning av tidligere gatebarn i Nakuru, Kenya.

Vi har besøkt Kenya regelmessig gjennom 15 år, og sett hundrevis av barn få hjelp til et verdig liv. Vi vet at hjelpen kommer fram dit den skal. Alle som bidrar her i Norge gjør det helt gratis, så alt som gis går uavkortet til prosjektene.

Nyttårsbadet arrangeres av faddergruppa Rain Edge Norge.
Kontaktperson for mittisbad.no: Andreas Tangen, tlf: 951 89 544 - andreas@rainedge.org

Powered by Cornerstone